Onze Materialen

Bij Peloris maken we alles van materiaal dat al een ander leven heeft gehad. We beoordelen nog of het nog de benodigde kwaliteit heeft, en behandelen het nog waar nodig. De materialen die we hier onder in het zonnetje zetten zijn door die keuring en hebben we ruimschoots op voorraad, voor projecten kun je hier altijd uit kiezen. Wil je toch graag een ander materiaal, nieuw, eigen of een andere kleur, dat kan, dan moeten we nog wel even op zoek!

Heb jij materiaal over en wil je dat laten recyclen? Heel fijn, maar laat het ons voor je het komt brengen eerst even weten, dan kijken we of we het kunnen gebruiken en er plek voor hebben. 

De Waard-tentdoek

Na gebruik bij camping Stortemelk op Vlieland komen de tenten bij ons logeren. We vonden knijpers, stiekeme briefjes en sokken, maar bovenal ontzettend mooi materiaal, ritsen en gespen. Voor iedereen met warme herinnering aan kamperen, zal de look en geur bekend voorkomen. 

Zeilen

Oude zeilen? Dit hoogwaardig textiel verliest met zijn bolling ook vaak zijn functie als zeil. Weggooien is onnodig, dit mooie sterke materiaal dat niet rafelt geeft nog tal van mogelijkheden.

Kites

Van lichtgewicht nylon sportkites in alle kleuren, tot zware kwaliteit dacron. De een vloog loopings voor de kust, de ander diende voor energie-opwek pilots van start-up Kitepower. Sterk en licht materiaal wat geen wind doorlaat. 


PVC zeil

Moet het 100% waterdicht en sterk zijn? Dan heb je pvc doek nodig. Onze grote stukken pvc doek komen van de bodems van de De-Waard tenten in beige of grijs, en de kleine stukken in de mooiste kleuren komen als kniprest van afdekzeilwinkel.nl.